onsdag 2 april 2008

Heja Sverige!

Har inte orkat skriva på ett tag, men ska försöka sammanfatta:
Som jag har skrivit innan fick jag besök av lagen i oktober förra året, och står därför misstänkt för ringa narkotikabrott. Upprinnelsen till detta är mitt användande av cannabis som smärtlindring mot nacksmärta
Konsekvenserna av detta är, enligt mig, såhär långt värre än konsekvenserna av ett eventuellt missbruk. Socialförvaltningen har satt oss under utredning med hänsyn till vår 7-åriga dotters hemsituation, numera nedlagd då det visade sig att hon har det bra och att vi är en väl fungerande familj. Skadan detta har förorsakat är ändå en stimatisering av vår dotter och vår familj, då utredningen har innefattat kontakt med hennes skola.
Medicineringen som satts in mot smärtan har gett mig 2 krampanfall vilket har gjort att mitt körkort har återkallats i ett halvår. Krampanfallen har också gjort att jag f.n. får renovera tänderna, eftersom kronor släppte och tänder sprack under anfallen. Förutom detta är en del av tungan borta efter att ha hamnat i kläm.
När medicineringen har slagit fel har smärtlindringsenheten gett upp och, för att skyffla mitt fall vidare, försökt att ge mig kognitiv terapi istället för att ta tag i smärtbilden. Jag ställer mig synnerligen tvivlande till att samtalsterapi skulle ge mig mindre smärtor:)
Så...när allt ser som mörkast ut blir det ju ljusare??
På detta kan jag bara svara med ett rungande.....nja...
Igår fick jag brev från länsstyrelsen, förtroendet för mig som bilförare är tydligen kraftigt försämrat. Om jag inte själv tar kontakt med psykolog eller läkare med inriktning på beroendeproblematik, och själv bekostar två provtagningar med påföljande analys av resultaten, kommer jag helt förlora mitt körkort!!
Detta handlar om tusentals kronor i analyskostnader som jag helt enkelt inte har med den ekonomi som sjukskrivningen innebär.
Detta har alltså hänt INNAN jag har blivit dömd för brottet.
Jag undrar vad domen blir.....fortsättning kommer att följa...