onsdag 20 februari 2008

Information?

Läste ett inlägg på Expressen debatt av Ted Goldberg.
Jag vet fan inte vad jag ska tycka!!
För en gångs skull står jag (nästan)ordlös...
För vad ska man tycka om konstaterad överrepresentation av invandrare, arbetslösa och lågutbildade bland tunga missbrukare?? Är det en överraskning att människor som inte har någon chans från start också mår sämst av tunga droger?
Är någon förvånad när staten i allt större utsträckning förespråkar mental hygien, konformitet och elitism, och förkastar just lågutbildade, invandrare och brukare av droger?
Information hjälper inte konstateras också....vad är det för information som går ut då?
Är det knark-är-bajsfilmer och dylik skit som ses som info kan jag förstå att informationen är verkningslös. Ingen, oavsett om det är en invandrare eller en lågpannad svensk idiot, kan ta en infokampanj där andemeningen är "det är dåligt att knarka-och vi tänker inte berätta varför" på allvar. Lägg ner propagandan och kom med verklig info istället!! Lägg ner den satans repressiva politiken och sätt in riktig missbrukarvård istället för att bara ersätta en illegal drog med fyra lagliga som ni gör nu!!

Ted har en poäng om de avsatta pengarna för ändamålet:

"Därför bör regeringen satsa stora delar av de anslagna 260 miljonerna på att förbättra levnadsförhållanden för de mest utsatta i samhället. Det är inte narkotika i sig som förstör människors liv. Utan det är bristen på reella möjligheter att kunna skapa sig ett bra liv, och bristen på övertygelsen om att man förtjänar att ha det bra, som gör att man väljer att förstöra sig med hjälp av narkotika."

Men lite fegt är det allt...

Ett stalltips vore nog istället att fördela ut varenda öre av de snart ändå förverkade 260 miljoner kronorna till riskgrupperna så att de får EN chans att göra något av livet.
Vem vet....med pengar på fickan och lite känsla av ansvar kanske de lär sig vaniljknarka som resten av befolkningen.

Inga kommentarer: