onsdag 16 januari 2008

Var lagom och håll käften?

Läste just om senaste försöket till särskola för medborgare i den skyddade verkstaden Sverige.
Eva-Marie Svensson sällar sig till mängden av svenska välgörare på regeringsnivå genom en utredning om könsdiskriminerande reklam:

"-Det är inte omfattningen som är det främsta skälet att lagstifta, utan handlingens art. Reklamen är kränkande mot såväl kvinnor som män."

Så det logiska greppet är att nagga en bit till i yttrandefriheten och skapa en fullständigt tandlös lag då?
Gud förbjude att en SVENSK reklamkampanj skulle kränka någon!!
Har de delaktiga i utredningen över huvud taget uppmärksammat var merparten av reklambombardemanget kommer ifrån?
Kommer fortsättningen på detta att vara censurering av olämpliga sidor på internet eller avstängning av utlandsbaserade TV-kanaler?
En sak är i alla fall säker: Oavsett regeringens politiska tillhörighet går vi hela tiden ett steg i taget mot den totalitära staten.

Det är reklam för underkläder, smärtstillande medel, bantningskurer, mensskydd och kräm för rynkiga kärringar det handlar om, alla vet att det är lögner och överdrifter från början till slut, vilket bildspråk som används känns helt egalt.
Att regeringsutredare diskriminerar tänkande människor av båda könen genom sådana här lagförslag känns långt allvarligare....

1 kommentar:

Anonym sa...

Du har så sant!
Vi är påväg mot totalitarism, men jag ser en enorm potential hos oss människor att stoppa detta!

Vi behöver bara gå ihop och säga ifrån! Men jag tror framtiden är ljus för oss som sprider kunskap och försöker nå ut till svensson.

Fortsätt skriv dina tankar :) Intressant att läsa!